Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί τα ΜΜ"Ε" αβαντάρουν το Λαφαζάνη;

Είναι εντυπωσιακό ότι τα ΜΜΕ πλέον αβαντάρουν ανοικτά το Λαφαζάνη. Το φωνάζουν και στο ΣΥΡΙΖΑ, και δε λένε ψέμματα! Γιατί όμως γίνεται αυτό; Είναι απλό:

α) Ο Λαφαζάνης στηρίζεται σήμερα από το σύστημα, όπως μέχρι χτες στηρίζονταν το κόμμα από το οποίο προέρχεται, ο ΣΥΡΙΖΑ, και όπως μέχρι προχθές στηρίζονταν ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός. Είναι το ανάχωμα που χρειάζεται το σύστημα, ώστε αν ο κόσμος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα κόμματα εξουσίας, ριζοσπαστικοποιηθεί, να μην πάει στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα σήμερα που πραγματικά αρθρώνει διαφορετικό πολιτικό λόγο και που είναι και κόμμα που ποτέ δεν ήθελε το σύστημα.

β) Το ΚΚΕ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν το μόνο κόμμα που δεν ήθελε με τίποτα το σύστημα. Τώρα, τα κόμματα που δε θέλει το σύστημα, ίσως γίνανε... δύο! Στα κόμματα που δε θέλει το σύστημα, πλέον μάλλον συγκαταλέγεται και ο... ΣΥΡΙΖΑ! Μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά τώρα που έκανε τη μνημονιακή του μετάλλαξη, έγινε... αντισυστημικός! Απλά, με τις παλινωδίες του, δεν έγινε μόνο αναξιόπιστος στα μάτια όσων θέλουν τη ρήξη με τα μνημόνια και τα γενεσιουργά τους αίτια, αλλά και στα μάτια των μνημονιακών υπηρετών του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Γιατί να θέλουν οι αστοί έναν αναξιόπιστο συνεργάτη που θα τους εκπλήσσει κάθε τόσο με τις πιο παράλογες πρωτοβουλίες; Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να αποτύχει και ως κόμμα ρήξης και ως κόμμα διαχείρισης! Φυσικά, δε θα είναι κι ο Λαφαζάνης πιο συνεργάσιμος! Τα ΜΜΕ αβαντάρουν το Λαφαζάνη, απλά γιατί μπορεί να κόψει ψήφους ΜΟΝΟ από το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο, η ΝΔ, ο πλέον αξιόπιστος εταίρος του συστήματος, χωρίς να πάρει περισσότερες ψήφους, θα βγει πρώτο κόμμα. Δεν είναι καινούργιο κόλπο: Έτσι, και το μικρόψυχο ΠΑΣΟΚ αβάνταρε κάποτε το ΛΑΟΣ, προκειμένω να χάσει η ΝΔ ψήφους προς τα δεξιά της. Το ότι με τον απεγκλωβισμό αυτών των δυνάμεων από τους κόλπους της ΝΔ, νεκραναστήθηκε η ελληνική άκρα δεξιά και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα, ουδόλως απασχόλησε το ΠΑΣΟΚ (όπως στο μεσοπόλεμο, το SPD αδιαφορούσε για την ενίσχυση των Χιτλερικών στη Γερμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου