Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Τι είναι η Τρόικα;

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό!

Ενώ κάθε Έλληνας που ξέρετε παριστάνει ότι γνωρίζει τα πάντα περί της Οικονομίας της Ελλάδος στα χρόνια των Μνημονίων, όταν του κάνετε την απλή ερώτηση: "Τι είναι η Τρόικα;", η πιθανότητα να απαντήσει επαρκώς είναι μηδαμινή!

Επειδή νομίζετε ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός είναι ακραίος, κάντε το απλό αυτό τεστ στον εαυτό σας, τους συγγενείς, τους φίλους σας, κλπ και θα εκπλαγείτε! Η απάντηση βρίσκεται πιο κάτω. Επειδή είναι πολύ πιθανόν ότι θα ανακαλύψετε ότι ούτε εσείς, ούτε οι γνωστοί σας, γνωρίζετε τι είναι η Τρόικα (παρότι παρακολουθείτε τόσες "ενημερωτικές" εκπομπές εδώ και 5 χρόνια), θα προσπαθήσω να απαλύνω τον πόνο σας, αποκαλύπτοντας ότι όταν ο Καθ. κ. Δονάτος Παπαγιάννης, έθεσε το ίδιο περίπου ερώτημα, στους φοιτητές του Τμήματος Δημοσίας Διοικήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου, στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2012, συνέλεξε "μαργαριτάρια εκπάγλου ομορφιάς" από τα γραπτά των μελλοντικών Στελεχών του Κρατικού Μηχανισμού!

Τι είναι, λοιπόν, η Τρόικα;

Η "τρόικα" είναι ρωσσική λέξη ("тройка") και σημαίνει "τριάδα". Η "τρόικα" είναι ένα πανέμορφο ρωσσικό παραδοσιακό έλκηθρο που σέρνουν στα χιόνια 3 άλογα (εξ ου και "τριάδα"). Όλοι εμείς της σοβιετικής κουλτούρας, μεγαλώσαμε με ρωσσικά λαϊκά παραμύθια που μιλούσαν για αυτά τα πανέμορφα έλκηθρα.


Έτσι, σήμερα μας κακοφαίνεται που μια λέξη η οποία έκανε την παιδική μας φαντασία να καλπάζει και μας θυμίζει την αγαπημένη μας Ρωσσία, κακοποιείται τόσο βάναυσα από τα πλέον παρασιτικά στρώματα της δυτικής καπιταλιστικής ελίτ.

Τη σημερινή Τρόικα συνιστούν τρεις διεθνείς οργανώσεις που εκπροσωπούν τους δανειστές της Ελλάδος, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας και εποπτεύουν τη "διάσωσή" των χωρών αυτών. Οι τρεις οργανώσεις που δρουν από κοινού, είναι οι εξής:
  1. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)
  2. Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν)
  3. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Και τώρα που είδαμε τι είναι η Τρόικα, ας εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο:

Γιατί άραγε, ενώ ακούμε καθημερινά από τα κανάλια το νεολογισμό "τρόικα", οι περισσότεροι από μας δε γνωρίζουμε ποιοι την απαρτίζουν; Την απάντηση θα τη βρούμε από το τι γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες: Πράγματι, η πλειοψηφία γνωρίζει ότι η "Τρόικα" είναι γενικά "οι ξένοι δανειστές μας", όμως είτε αγνοεί ποιοι είναι αυτοί οι δανειστές, είτε αναφέρει μόνο το ΔΝΤ, αγνοώντας τους άλλους δύο εταίρους, την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Ας δούμε γιατί:
  • Το ΔΝΤ είναι ένας πολυεθνικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός. Η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, είναι οι ΗΠΑ που κατέχουν περίπου το 18% των κεφαλαίων. Οι χώρες, όμως, της ΕΕ κατέχουν συνολικά σχεδόν το 30%, ενώ είναι πρακτικά παγιωμένο ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ είναι από τη Δυτική Ευρώπη.
  • Η Κομισιόν είναι ο σκληρός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), το συμβούλιο των μη εκλεγμένων επιτρόπων των χωρών της ΕΕ, που έχει το σημαντικότερο ρόλο στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων.
  • Η ΕΚΤ είναι η τράπεζα που εκδίδει το Ευρώ, το νόμισμα της Ευρωζώνης. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών της ΕΕ και διοικείται -όπως και η Κομισιόν- από μη εκλεγμένο συμβούλιο. Κομισιόν και ΕΚΤ βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία.
Τι διαφαίνεται λοιπόν; Ότι τα μέσα προπαγάνδας δε θέλουν ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι ο ρόλος της ΕΕ στην τρόικα είναι κεφαλαιώδης: Ότι δηλαδή οι 2 από τις 3 διεθνείς οργανώσεις της τρόικας είναι οι κορυφαίοι μηχανισμοί της ΕΕ (Κομισιόν και ΕΚΤ), ενώ η τρίτη διεθνής οργάνωση (ΔΝΤ) ελέγχεται κατά το 30% από κεφαλαιούχους της ΕΕ και διοικείται από κάποιον από την ελίτ της.
Αυτός λοιπόν είναι ο "ευεργετικός" ρόλος όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και του νομίσματός της, του Ευρώ (αφού εκδίδεται αποκλειστικά από την ΕΚΤ), στη "διάσωση" της Ελλάδος και των άλλων χωρών που πλήττονται από την "κρίση χρέους". Αυτόν το ρόλο πάνε να κρύψουν από τον ελληνικό λαό. Για να μπορούν να συνεχίσουν να τον καταδυναστεύουν μέσα από κυβερνητικά σχήματα που είναι προσηλωμένα στην "ευρωπαϊκή πορεία" της Ελλάδος. 

Και εδώ γίνεται πλέον φανερός και ο προδοτικός και υποκριτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα... "έσκιζε τα Μνημόνια", είναι το κόμμα που ο αρχηγός του δηλώνει "με όλη τη δύναμη της φωνής του ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ" κι ότι η συμμετοχή στους οργανισμούς αυτούς "δεν αμφισβητείται". Πώς θα μπορούσε να είναι υπέρ της ΕΕ και του νομίσματός της, του Ευρώ, αλλά κατά των Μνημονίων, όταν τα Μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο από μέτρα που επέβαλε το Ευρώ και η ΕΕ; Όσοι σκέπτονται να ψηφίσουν τον Αλ. Τσίπρα, ας τον ακούσουν και ας αναλογιστούν όχι μόνο αν μπορεί, αλλά κυρίως αν πραγματικά θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν κάνει ραγιαδικές δηλώσεις υποτελείας στους μηχανισμούς που έφεραν τα μνημόνια, παραπέμποντας στην προ τεσσαρακονταετίας δήλωση υποταγής "Ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κων. Καραμανλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου