Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Κολοκοτρώνης δεν προσκυνάει φασίστες!

Είναι γνωστή η θρασύτητα με την οποίαν οι φασίστες καπηλεύονται σχεδόν οτιδήποτε κάθε τόπος σέβεται, ακόμα κι όταν με τις πράξεις τους δείχνουν ότι το εχθρεύονται.

Στην Ελλάδα, οι φασίστες είναι οι επίγονοι των Γερμανοτσολιάδων (Ταγματασφαλιτών), των "ανθρώπων" που προσκύνησαν τους Γερμανούς, κατά την ναζιστική κατοχή της Ελλάδας και έστρεψαν τα άδοξα όπλα τους κατά των αγωνιστών της Αντίστασης. Οι ίδιοι οι Γερμανοτσολίαδες, ήταν επίγονοι των Τουρκοπροσκυνημένων, των "ανθρώπων" που προσκύνησαν τους Τουρκοαιγυπτίους, κατά την κατάληψη του Μωρηά από τον Ιμπραήμ, και έστρεψαν τα άδοξα όπλα τους κατά των αγωνιστών της Επανάστασης. Ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι στη συλλογική ιστορική μνήμη του λαού μας, και τα δύο είδη εθνοπροδοτών, ταυτίστηκαν με τα ονόματα των ηγετών τους: Έτσι οι Γερμανοτσολιάδες έμειναν στην Ιστορία ως "Ράλληδες" και οι Τουρκοπροσκυνημένοι ως "Νενέκοι", από τον Ιωάννη Ράλλη που οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας και το Δημήτριο Νενέκο που οργάνωσε τους ένοπλους τουρκοπροσκυνημένους, αντίστοιχα. Για τις δοσιλογικές "υπηρεσίες" τους, οι κατακτητές διόρισαν "πρωθυπουργό" τον πρώτον και "μπέη" το δεύτερο.

Μια από τις παροιμιώδεις φράσεις του Κολοκοτρώνη, αναφέρεται στους "Νενέκους": 

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

Στα δε Απομνημονεύματά του, ο Κολοκοτρώνης παραδέχεται ότι ο ίδιος προσωπικά διέταξε την εκτέλεση του Νενέκου (από τον ξάδελφο του τελευταίου, Αθανάσιο Σαγιά):

Εἰς τὰ 26, ὅταν ἐπρωτοπροσκύνησε, εἶχα διατάξει ἕναν λεγόμενον Σαγιᾶ νὰ τὸν σκοτώσει. Ὁ Σαγιᾶς μοῦ ἐζήτησε τὴν ἄδειαν καὶ ἐγὼ εἶχα τὴν ὄρεξιν, καὶ πάλιν ὅταν ἄκουσα καὶ ἐσκλάβωσε τοὺς Ἕλληνας τὸν ἐντεμπίχιασα μὲ ἕνα γράμμα: «Ἄπιστε, διατί δὲν τὸν σκοτώνεις, ποὺ ἀκόμη μὲ τοὺς Τούρκους εἶναι, ἀφοῦ ἦλθε ὁ Κυβερνήτης;» Τότε ὁ Σαγιᾶς ἔσμιξε τὸν Νενέκο καὶ ἐσκοτώθη (2) ὁ Νενέκος.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο αγωνιστής και συγγραφέας Φωτάκος στα Απομνημονεύματά του, αναφερόμενος στο περιστατικό όπου ο Νενέκος, ενώ μπορούσε να δολοφονήσει τον χαμένο σε ένα δάσος Ιμπραήμ, τον προστάτευσε και τον άφησε να συνεχίσει τις θηριωδίες του:

Ὅλα δὲ ταῦτα ἔμαθεν ὁ Γενικὸς Ἀρχηγός, καὶ ἀγανακτήσας ὡρκίσθη παρρησία ἡμῶν εἰς τὸν Μεγάλον Θεὸν τῶν Ἑλλήνων καὶ εἶπεν, ὄτι ἐπιθυμεῖ τὸν φόνον τοῦ Νενέκου, καὶ ἂν τὸν εὕρισκε πουθενὰ μὲ τὰ ἴδιά του χέρια τὸν ἐφόνευε· (πρᾶγμα πολὺ παράξενον καὶ πρωτάκουστον ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ Κολοκοτρώνη νὰ ὁμιλῇ περὶ φόνου, καὶ ὅτι μόνος του θέλει νὰ τὸν κάμῃ). Μετὰ δὲ ταῦτα ὁ Ἀθανάσιος Σαγιᾶς ἐφόνευσε τὸν Νενέκον.

Κάποια παλιότερη δημοσίευση ενός ιστολογίου, που μόνο και μόνο από τα φιλικά του ("δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι") φαίνεται ότι είναι φασιστικό, ενώ από το περιεχόμενό του φαίνεται ότι είναι και δωδεκαθεϊστικό, στηλιτεύει τους περισσότερους Έλληνες γιατί «ἀσπάσθηκαν τόν χριστιανισμό καί γέμισε ὁ κόσμος ἐκκλησίες καί μοναστήρια στά ὁποῖα δέν κάνουν τίποτα ἄλλο ἀπό τό νά σκύβουν καί νά προσκυνοῦν τόν ἀνύπαρκτο θεό» και τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου γιατί «κάμπτουν γόνυ» στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ. Παραθέτει δε πολλά ενδιαφέροντα κείμενα από την αρχαιότητα ως σήμερα για να στηρίξουν ότι το προσκύνημα δεν είναι γνώρισμα του γένους μας. Σε κάποιο σημείο γράφει:

Ὁ Νίκος Καζαντζάκης στόν «Ἰουλιανό» βάζει στό στόμα τοῦ φιλοσόφου αὐτοκράτορος τούς στίχους: Εἶσαι Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καί στούς θεούς ὀρθοί μιλοῦμε, λέγε.

Αυτό ήταν! Η χρυσή ευκαιρία των φασιστών να ξαναγράψουν την Ιστορία με το μόνο τρόπο που ξέρουν και που τους έμαθε ο θείος Γκέμπελς: Πλαστογραφίες, ανάμειξη πραγματικών και ψευδών γεγονότων, ανιστορησίες και πατριδοκάπηλες μεγαλοστομίες! Πήραν μια φράση του προοδευτικού Καζαντζάκη από το θεατρικό έργο "Ιουλιανός ο Παραβάτης", της έκαναν την κατάλληλη κοπτοραπτική (αφήρεσαν στην τελευταία λέξη "λέγε", από όπου θα φαίνονταν ότι κάτι άλλο σήμαινε) και την έβαλαν στο στόμα του... Κολοκοτρώνη! Από κει και πέρα, το υπόλοιπο ήταν εύκολο! Φτιάξαν και μια εικόνα όπου αράδιασαν "τα λόγια του Κολοκοτρώνη" με... βυζαντινή γραμματοσειρά (νομίζοντας ότι έτσι θα ξεπλύνουν τελείως τη δωδεκαθεϊστική προέλευση της φράσης- που όμως στα μάτια του υποψιασμένου δεν κρύβεται, γιατί οι Έλληνες του Κολοκοτρώνη δεν πίστευαν σε Θεούς, αλλά σε ένα Θεό, στο οποίον μιλούσαν πάντοτε προσκυνούντες), πάνω σε μια ελληνική σημαία και αρχίσαν τα copy-paste από ιστολόγιο σε ιστολόγιο και από προφίλ σε προφίλ facebook! Ο Απόλυτος Αχταρμάς, αντάξιος της αμορφωσιάς των φασιστών και της δολιότητας με την οποίαν προσπαθούν να την αντισταθμίσουν!


Ό,τι και να κάνετε, φασίστες, η αλήθεια δεν αλλάζει! Ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες σας ανήκουν, ούτε ο Ελληνικής Παιδείας Ρωμαίος αυτοκράτωρ και διανοητής Ιουλιανός, γιατί αυτοί πίστευαν σε πανανθρώπινες αξίες, ενώ εσείς στη μισσαλοδοξία. Πολλώ δε μάλλον, είναι ιεροσυλία ακόμα και να πιάνετε στο στόμα σας το όνομα του Κολοκοτρώνη, όταν είστε παιδιά των προσκυνημένων ταγματασφαλιτών και εγγόνια των νενέκων! Όπως στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σκοινί, έτσι και εσείς οι γερμανοπροσκυνημένοι δε μπορεί να μιλάτε για προσκύνημα! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

6 σχόλια:

My blogs είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
My blogs είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
My blogs είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
My blogs είπε...

Μας φωτίσατε τι είναι οι Γερμανοτσολιάδες (Ταγματασφαλίτες), ποιος θα μας φωτίσει τι είστε εσείς; ... και ποιος είναι τελικά ο πραγματικός σκοπό σας; Ευτυχώς μας φωτίζετε και γιαυτό εσείς μέσω των ιστοσελίδων σας http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3630694

My blogs είπε...

(Βλέπε ολόκληρο το άρθρο: Περιοδικό "Δημοκρατικός Στρατός", έκδοση Ριζοσπάστη 1996, τόμος Α, σελ. 408-412).

Στο άρθρο αυτό απάντησε ο Ν. Ζαχαριάδης, με σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό - τεύχος 12, Δεκέμβρης 1948 - και έφερε για υπογραφή ένα "Κ". Στην απάντησή του αυτή, μεταξύ άλλων, ο Ζαχαριάδης έλεγε: "Ο μακεδονικός λαός θα αποκτήσει μια ανεξάρτητη, κρατικά ενιαία και ισότιμη θέση στην οικογένεια των λεύτερων λαϊκοδημοκρατικών λαών στα Βαλκάνια, στην οικογένεια αυτή, όπου αύριο θα ανήκει και ο ελληνικός λαός με τη Λαϊκή Δημοκρατία. Γι' αυτή την ανεξάρτητη κρατικά ενιαία και ισότιμη θέση παλεύει σήμερα και ο μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου και βοηθά με όλη του την ψυχή, με όλα του τα μέσα, τον ΔΣΕ, τόσο που ξεσηκώνει το θαυμασμό για το μεγαλείο και το ολοκαύτωμα της προσπάθειάς του" (στο ίδιο, σελ. 528).

My blogs είπε...

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των. Ταυτόχρονα, οι Μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες που ξενοκίνητα σοβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο μακεδονικό(σλαβομακεδονικό) και τον ελληνικό λαό, διάσπαση που μόνο τον κοινό τους εχθρό, το μοναρχοφασισμό και τον αμερικανοαγγλικό ιμπεριαλισμό θα ωφελήσει. Παράλληλα, το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ' τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα, που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης. Ο σλαβομακεδονικός και ελληνικός λαός μόνον ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι μόνον ήττες μπορούν να πάθουν. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).

Δημοσίευση σχολίου