Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Η μεταπολιτευτική Δεξιά στα χειρότερά της...

Μέχρι το 1982, η Ελλάδα παρέμενε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν είχε αναγνωρίσει ότι στα χρόνια της Κατοχής, υπήρξε Εθνική Αντίσταση. Τον Αύγουστο του 1982, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου κατέθεσε νομοσχέδιο υπέρ της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης. Η ΝΔ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, κι τότε αρχηγός της ΝΔ, Ευάγγελος Αβέρωφ, απείλησε από το βήμα της Βουλής ότι όταν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση (κάτι που νόμιζε ότι θα γίνει... "σύντομα" - έγινε μετά από 8 χρόνια), θα καταργούσε το νόμο της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης και τελικά απέσυρε σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα από την ψηφοφορία. Αξίζει να δει κανείς αυτό το αηδιαστικό βίντεο:

Για την Ιστορία, ο μόνος δεξιός βουλευτής που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενώ όταν το 1984, η ΝΔ έχασε τις ευρωεκλογές, ο Ευάγγελος Αβέρωφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση κι ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, άλλαξε πολιτική.
Θα αναρωτηθεί, λοιπόν, κάποιος καλόπιστος: Μα αφού η ίδια η ΝΔ άλλαξε στάση, κάτι που φάνηκε και με την κατοπινή ιστορική της πορεία, τι νόημα έχει να επιστρέφει κανείς σε εκείνη την εποχή; Η απάντηση είναι απλή: Επειδή στην Πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση, πρέπει να βλέπει κανείς την ιστορική συνέχεια κάποιων πραγμάτων.
  • Πρώτα από όλα, η τότε στάση της Δεξιάς παράταξης, ουσιαστικά ήταν ομολογία ενοχής: Η ΝΔ παραδέχονταν ότι ήταν ακόμα πολιτική και βιολογική συνέχεια του δοσιλογισμού.
  • Η ΝΔ τότε είχε κάνει μια ακροδεξιά στροφή. Προσπάθησε να προσεταιριστεί το χώρο της άκρας δεξιάς, ώστε να μπορεί να έχει εκλογικά οφέλη. Αποτέλεσμα, ότι ανέχτηκε ή και έκλεινε το μάτι σε κάθε λογής φασιστοειδές του παρελθόντος, και τελικά έθρεψε στον κόρφο της μια ολόκληρη γενιά από κρυπτοφασίστες. Σήμερα, βλέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να εχουν πλέον απογαλακτιστεί από τη ΝΔ και να έχουν δικό τους κόμμα, το ΛΑ.Ο.Σ. Αποκύημα εκείνης της περιόδου είναι αυτό το κομματικό μόρφωμα.
  • Είναι φανερό ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί το δεξιό ψάλτη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι κρατώντας το χώρο αυτό ζωντανό, κόβει ψήφους από τη ΝΔ. Όπως και για τη ΝΔ, η κολεγιά με την Άκρα Δεξιά της βγήκε ξυνή, το ίδιο θα γίνει και με το ΠΑΣΟΚ. Και ο πιο χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, που θα έχει ένα φασιστικό καρκίνωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου