Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Spammer κατά συρροήν ο νεός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Όταν άκουσα ότι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη με 82% ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατάλαβα τη σημασία που έχει το... spam στην διαφήμιση. Πολλοί από σας, θα θυμάστε ότι την εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, αρχίσαμε να λαμβάνουμε στα email μας, χωρίς να έχουμε κάνει προηγουμένως εγγραφή, σωρεία από email από κάποιον άγνωστο βουλευτή Λασιθίου, ο οποίος εμφανίζονταν ως... Ρομπέν των Δασών. Στο τέλος των spam, όπως αυτό που έχει ακόμα στο site του, είχε την χαρακτηριστική υπογραφή:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552
Web: http://www.karximakis.gr
Email: karximakis@parliament.gr

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2000/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε. Για να διαγραφεί η διεύθυνση σας παρακαλώ Κάντε Κλίκ Εδώ

Τώρα, γιατί το μήνυμα αυτό πληρούσε τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας της ΕΕ και δη την Directiva 2000/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του εγγράφου A5-270/2001, νομίζω ότι οφείλεται στη φράση-κερκόπορτα:

Ο εισηγητής κατανοεί την πρόθεση καταπολέμησης του spamming (μαζική αποστολή μηνυμάτων), επισημαίνει όμως ότι η αποστολή μηνυμάτων άμεσης εμπορικής προώθησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να θεωρηθεί θεμιτή εμπορική δραστηριότητα και πάντως όχι «spamming » εφόσον o αποδέκτης του, οχληρού έστω, μηνύματος μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση του. Ωστόσο, η πρακτική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για σκοπούς άμεσης εμπορίας όπου αποκρύπτεται η ταυτότητα του αποστολέα πρέπει να απαγορευτεί.

Τι μας λέει λοιπόν η ΕΕ; Ότι μπορείτε άφοβα να στέλνετε όσο ενοχλητικά spam θέλετε, τα οποία εμείς αποκαλούμε "θεμιτή εμπορική δραστηριότητα" κι όχι "spam", αρκεί στο τέλος να υπογράφετε από ποιον στέλνονται! Δηλαδή, ο Καρχιμάκης αγόρασε μια λίστα από email από κάποιο ελληνικό site που απαιτούσε εγγραφές, και μας γέμισε με spam που απλά νομιμοποιούσε υπογράφοντας με το όνομά του, λες και το ζητούμενο ήταν άλλο, από την προώθηση ακριβώς του ονόματός του!

Ηθικό Δίδαγμα: Ξεκινήστε από σήμερα το ενυπόγραφο spamming! Μέχρι και Γραμματείς του κυβερνώντος κόμματος μπορείτε να γίνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου