Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Σφοδρό πλήγμα στον Τουρισμό

Το τελευταίο διάστημα, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους, συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ παρουσιάζουν -εν χορώ- τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ως "πλήγμα κατά του Τουρισμού". 

Δε θα αναφερθώ στο πόσο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό είναι τόσο ο αντιεπαγγελματισμός πολλών εκ των απασχολουμένων στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, όσο κι η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών κατά της ασυδοσίας. Ούτε θα αναφερθώ στο ότι η κατασυκοφάντηση των αγώνων έχει ως στόχο το να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης, το γνωστό "Διαίρει και Βασίλευε" και έτσι να βγουν για μια ακόμη φορά οι υπαίτιοι "λάδι".

Θα αναφερθώ αποκλειστικά στο ποιος είναι αυτός που πραγματικά κατάφερε φέτος σφοδρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό. Και δεν είναι άλλος, από την κυβέρνηση:

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αφαιρέσεις επιδομάτων διακοπών, οι δραστικές περικοπές στον αριθμό δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού, δεν είναι επιλογές ούτε των Ναυτεργατών του ΠΑΜΕ, ούτε των ελεκτών εναέριας κυκλοφορίας, ούτε όποιου άλλου κλάδου εργαζομένων. Είναι επιλογές του ΔΝΤ που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, πολλοί εργαζόμενοι που έως τώρα χαίρονταν κάποιες μέρες διακοπών εκτός σπιτιού, ενισχύοντας έτσι την τουριστική βιομηχανία, τώρα θα κλειστούν στα σπίτια τους, ή οι πιο προνομιούχοι θα βρεθούν στα πατρικά τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα, γι΄αυτό τα ρίχνουν στους αγώνες του Ταξικού Κινήματος !
Για να κρύψουν την αλήθεια, που είναι ότι εξαφάνιση μισθών και συντάξεων όχι απλά θα πλήξει τον τουρισμό, στην κυριολεξία θα τον διαλύσει και μαζί και τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάνε διακοπές ...

Απελάτης είπε...

Αγαπητέ Φάρο,

Για τον τουρισμό, χειρότερο κι από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, είναι η δραστική περικοπή του δώρου διακοπών (από μισό μισθό το Καλοκαίρι και το Πάσχα κι ένα τα Χριστούγεννα, σε ένα πενιχρό επίδομα που δεν αρκεί καν για τα έξοδα ταξιδίου ενός ατόμου σε κάποιον ελληνικό προορισμό) και η απόδοση δελτίων κοινωνικού τουρισμού, μόνο σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των €12000 (που με τέτοιο εισόδημα, έτσι κι αλλοιώς δεν τους περισσεύουν).

Black Bedlam είπε...

Καλησπέρα σου Απελάτη.Ό Τουρισμός έζησε κάποιες καλές χρονιές. Από το 2005 όμως άρχισε η κάθετη πτώση του.Εκατοντάδες βιοτεχνίες έχουν βάλει λουκέτο και εκατοντάδες βιοτέχνες έχουν "φιλοξενηθεί" στον Κορυδαλλό και σε άλλες "κατασκηνώσεις"Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων, η φορολόγηση μικρομεσαίων βιοτεχνιών, τα υψηλά επιτόκια στα βιοτεχνικά δάνεια,τα κατά καιρούς μέτρα που παίρνονταν σε βάρος της βιοτεχνίας και μιλώ για τις βιοτεχνίες Ειδών Λαϊκής Τέχνης, τις διέλυσαν.Κατακρεούργησαν έναν ολόκληρο τομέα του Τουρισμού, από τον οποίο ζούσαν πολλές οικογένειες.
Αλλά να το ξέρουμε για το ότι μήνες ολόκληρους έμεναν αποκλεισμένα νησιά της άγονης γραμμής,για το ότι έμεναν χωρίς νερό,χωρίς γιατρούς και φάρμακα.Για τις υπέρογκες αυξήσεις των ναύλων που κάναν απρόσιτες τις διακοπές στην Ελληνική οικογένεια,για την περιβαντολογική καταστροφή των νησιών με τις άδειες σε μεγαλοξενοδόχους που καταπατούσαν και έχτιζαν μέσα στις παραλίες και στις θάλασσες,με την ανάλογη μίζα βέβαια,για όλα αυτά φταίει το ΠΑΜΕ και οι Ναυτεργάτες. Και τώρα που θ΄αρχίσουν να παραχωρούν και να ξεπουλάνε εδαφικά δικαιώματα,και πάλι να ξέρουμε το ΠΑΜΕ θα φταίει.
Σας χαιρετώ.

Δημοσίευση σχολίου