Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Το Open Source όργανο στα χέρια της Αμερικανικής Μισσαλοδοξίας

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το πώς ο ασφυκτικός έλεγχος του διαδικτύου από τις ΗΠΑ, οδηγεί στη χειραγώγηση ακόμα και των πιο ανεξάρτητων φωνών του, αυτών της κοινότητας των δημιουργών ανοικτού κώδικα.

Το SourceForge, το μεγαλύτερο αποθετήριο δωρεάν ανοικτού λογισμικού τον κόσμο, μπλοκάρει την κατάθεση και λήψη του ανοικτού λογισμικού που έχει κατατεθεί σε αυτή από την παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών σε όσους το επισκέπτονται από χώρες που οι ΗΠΑ θεωρούν "απαγορευμένες τοποθεσίες"! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες και οι προγραμματιστές από την Κούβα, τη Βόρειο Κορέα, το Ιράν, τη Συρία και το Σουδάν δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα που δεν αποτελούν προϊόντα των ΗΠΑ, αλλά της διεθνούς κοινότητας και ως εκ τούτου αποτελούν παγκόσμια περιουσία.

Η αμερικανική αυτή πειρατεία τοποθετεί τη βιομηχανία ανάπτυξης λογισμικού στις χώρες που έχουν μπει στην αμερικανική μαύρη λίστα στο σκοτάδι, αφού πολλά από τα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού είναι κατατεθημένα στο SourceForge. Την ίδια πειρατική πολιτική ακολουθεί και το αποθετήριο ανοικτού κώδικα του Google.

Οι αποφάσεις αυτές βρίσκονται σε πλήρη σύγκρουση με τη φιλοσοφία του ανοικτού κώδικα που τα αποθετήρια ανοικτού κώδικα που τα αποθετήρια ανοικτού κώδικα φαρισαϊκα διακηρύττουν. Η μισσαλοδοξία και η προσπάθεια ματαίωσης οποιασδήποτε προσπάθειας ανάπτυξης των χωρών που δεν υποτάσσονται στις ΗΠΑ, παραπέμπει στην ψυχροπολεμική συνθήκη CoCoM, περί της απαγόρευσης εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμυντικούς σκοπούς στην ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της. Οι εποχές αλλάζουν, οι ΗΠΑ όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου