Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Οικονομικά του ΚΚΕ: Μια απάντηση ηλικίας 58 ετών

Οι σημερινές συκοφαντίες των αστών εις βάρος του ΚΚΕ, σε σχέση με τα "αδιαφανή" και "ύποπτα" οικονομικά του, δεν είναι καινούργια τακτική. Σχεδόν από την εποχή της ίδρυσης του ΚΚΕ, τα κόμματα της αστικής τάξης που από τη φύση τους έχουν διαπλεκόμενες οικονομικές και πολιτικές εξαρτήσεις από το κεφάλαιο, διέσπυραν παρόμοιες συκοφαντίες. Δηλαδή... "Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

Κάτι τέτοιες κατηγορίες, αντέκρουσε στην απολογία του στο Στρατοδικείο, ο Νίκος Μπελογιάννης, στις 9 Νοεμβρίου 1951. Τα λόγια του, εύστοχα, είναι σα να ειπώθηκαν σήμερα. Είναι η καλύτερη απάντηση στους κατά καιρούς λασπολόγους:

Πρέπει να πω δυο λόγια και για το χορό των εκατομμυρίων του ΚΚΕ που τόσος θόρυβος έγινε στον τύπο. Είμαστε ένα μεγάλο Κόμμα, έχουμε έξοδα, όπως όλα τα άλλα κόμματα. Τα άλλα κόμματα είναι πασίγνωστο τι τεράστια ποσά ξοδεύουν στις εκλογικές τους καμπάνιες. Κανείς δε ρωτάει για τις πηγές του χρηματισμού τους. Οι δικές μας πηγές δεν είναι ούτε ύποπτες, ούτε παράνομες. Μας ενισχύει ο λαός κι όχι οι Μποδοσάκηδες και οι Δενδρινέληδες... Όλα σχεδόν τα Κόμματα κάνουν εράνους στο εξωτερικό. Γιατί όχι εμείς; Έχουμε 30.000 πρόσφυγες που δουλεύουν στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Μιας μέρας μεροκάματα να διαθέσουν φτάνει για να μαζευτούν 4.000 χρυσές λίρες. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως η πηγή αυτή δεν είναι καθαρή και έντιμη;

Διδώ Σωτηρίου - Εντολή. Σελ 247-248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου