Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

12 εκατομμύρια όμηροι μιας χούφτας φασιστών

Από τη στιγμή που είδα τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, κατάλαβα ότι οδηγούμαστε σε μια κοινωνία πιο συντηρητική και κυρίως πιο φασίζουσα. Πρόβλεψα αμέσως ότι η ΝΔ εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τακτικές Σαρκοζύ. Δηλαδή, προκειμένω να επαναφέρει τις διαρροές που είχε προς την άκρα δεξιά, θα ασπαστεί τη φρασεολογία και τις πολιτικές της, όπως στα επεισόδια του Παρισιού, ο τότε υπουργός Σαρκοζύ αποφάσισε να αυτοδιαφημιστεί με το να χρησιμοποιήσει φασίζουσα φρασεολογίαμ αποκαλώντας τους διαδηλωτές "αποβράσματα". Θεώρησα δεδομένο ότι η ΝΔ θα ξεκινήσει την ξενοφοβία και πιστεύω ότι θα αναγκαστεί να ξεκινήσει και τις... Μακεδονομαχίες.

Απλά δεν περίμενα ότι η ΝΔ είναι τόσο απελπισμένη, τόσο πανικοβλημένη και τόσο τρομοκρατημένη, που δε θα φρόντιζε να τηρήσει τα προσχήματα: Από την Δευτέρα των εκλογών, ξεκίνησε την προσπάθειά της να εμφανιστεί βασιλικότερη του βασιλέως, στο θέμα της "λαθρο"μετανάστευσης. Μέχρι τη δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής, όλα τα κανάλια είχαν πάψει να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης. Και στο χορό, μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, που έπρεπε να δείξει ότι μπορεί κι αυτό να περιορίσει το φαινόμενο. Δηλαδή, τα μεγάλα κόμματα και τα ΜΜ"Ε" (οπότε κι ο λαός που άγεται και φέρεται από αυτά) στην πραγματικότητα έχουν γίνει όμηροι της ξενοφοβικής πολιτικής ατζέντας μιας χο΄φτας ανθρώπων, της κλίκας του ΛΑΟΣ.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που μας επέβαλαν να ασχοληθούμε με το θέμα;

Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας πολιτικός που χαρακτηρίζεται από καιροσκοπισμό. Προκειμένου να πάρει ψήφους, δε διστάζει να συμπεριλάβει τα πλέον απίθανα άτομα στο ψηφοδέλτιό του: Την κα Αθήνη, γνωστή για το χαστούκι της στην κα Λιάνη, την Έφη Σαρρή που μάλιστα κατέβηκε με το απείρου κάλλους εκλογικό σποτ "Σταυρώστε με- σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με", κλπ. Επίσης, είναι χαρακτηριστικές οι κατά καιρούς ρουσφετολογικές του εξαγγελείες, ακόμα και τώρα που δεν ανήκει σε κόμμα εξουσίας. Είναι ένα άτομο που δε διστάζει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία του παρουσιαστεί. Από παλιά έχει σφιχτούς εναγγαλισμούς με την άκρα δεξιά, τους νοσταλγούς της μοναρχίας και της δικτατορίας του Μεταξά και των Συνταγματαρχών. Φαίνεται ότι από τη δημοσιογραφική δουλειά που έχει κάνει, γνωρίζει διάφορα "ευτράπελα", για αυτό και δεν τον ακουμπά εύκολα κανείς.

Ο Βορίδης και ο Πλεύρης είναι οι κατ' εξοχίν φασίστες του χώρου. Και όταν λέω "Πλεύρης" φυσικά μιλάω για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, τον σύμβουλο του "υπουργού" Λαδά της χούντας κι όχι για το ανδρίκελό του, το γιο του, που απλά είναι φορέας της ιδεολογίας του μπαμπά του. Ο Βορίδης παλιότερα ήταν ηγέτης της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του φιλοδικτατορικού κόμματος. Αυτοί είναι οι δηλωμένοι φασίστες του χώρου που έχουν περάσει την ξενοφοβική τους ατζέντα στο ΛΑΟΣ.

Οι Βελόπουλος και Γεωργιάδης είναι γνωστοί "τηλεοπτικοί" εκδότες "ελληνόψυχων βιβλίων" (αυτό που κάποιοι εύστοχα αποκαλούν "Ελλαδέμποροι"). Κι αυτοί προβάλουν την ξενοφοβία. Μια απορεία έχω: Αφού υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ επαγγελματία και βουλευτού, αυτά τα 2 άτομα γιατί ακόμα εμφανίζονται στην τηλεόραση και κάνουν τηλεπωλήσεις; Η δικαιολογία ότι οι εκδοτικοί οίκοι ανήκουν σε συγγενικά τους πρόσωπα δεν ευσταθεί, γιατί στις εκπομπές τους εμφανίζονται να λανσάρουν τα προϊόντα και οι ίδιοι οι βουλευτές. Πώς θα μας φαίνονταν, αν βλέπαμε στην τηλεόραση πχ τον Τσίπρα να λανσάρει τζελ και μους για τα μαλλιά; Δεν θα υποψιαζόμασταν ότι πληρώνεται για το "λουκ" του; Επιπλέον, αν και δεν κρίνω κανένα δημόσιο πρόσωπο, με βάση την προσωπική του ζωή, θα κάνω μια εξαίρεση για τον κ. Γεωργιάδη, για να δείξω απλά πόσο ανακόλουθος είναι: Ο ιδρυτής της "Ελληνικής Αγωγής" κατά την Ορθόδοξη διδασκαλία δεν είναι παρά εραστής μιας μοιχαλίδος. Ξέρετε εσείς να είναι μέρος της παραδοσιακής ελληνικής αγωγής η μοιχεία και μάλιστα η σύναψη σεξουαλικής σχέσης με παντρεμένη με παιδιά που ως αποτέλεσμα έχει κι ένα παιδί εκτός γάμου; Το βλέπετε συχνά εσείς στην ελληνική κοινωνία να συμβαίνει; Επαναλαμβάνω ότι δεν με απασχολεί η προσωπική του ζωή, αλλά όταν αυτός εμφανίζεται ως φορέας της ελληνοχριστιανικής αγωγής, κηρύττει το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" και με βάση αυτό κατακρίνει άλλους, θα έπρεπε πρώτα να κοιτάξει τα του οίκου του και μετά να ασχολείται με όλους εμάς. Βάσει του "Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλλέτω", ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να περιμένει στην ουρά του λιθοβολισμού, για... ώρες! Το ότι βέβαια κανένας κληρικός δεν μίλησε για το θέμα, ενώ κάποτε διερρήγνυαν τα άμφιά τους πχ για τη μοιχεία του Ανδρέα Παπανδρέου, θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις... Παρεπιπτόντως, ο άνθρωπος που ξεπέρασε τότε κάθε όριο χυδαιολογίας, ήταν ο κ. Καρατζαφέρης με το "πόνημά" του "Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή", όπου στο εξώφυλλο του βιβλίου εμφάνιζε (μάλλον με φωτομοντάζ) τη Λιάνη σκυμμένη μπροστά στα γεννητικά όργανα κάποιου αγνώστου που φορά εσώρουχο, να του τα βαστά με λαγνεία στη χούφτα της. Η κα. Λιάνη -που σε τελευταία ανάλυση ήταν διαζευμένη- ενόχλησε τον κ. Καρατζαφέρη, η κα. Μανωλίδου -που ήταν ακόμα παντρεμένη με τον κ. Μανωλίδη και έχει 2 παιδιά μαζί του κι ένα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν τον ενόχλησε; Εκτός αν κ. Καρατζαφέρης αναγνώρισε το ατόπημα της έκδοσης του "Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή", και θεώρησε ότι μπορεί να ζητήσει άφεση για αυτό, με το να συγγράψει το "Βίοι Αγίων".

Αρκετά όμως με αυτούς... Η ουσία είναι το πόσο γελοία και αποπροσανατολιστική είναι η ξενοφοβία.

Φταίνε οι ξένοι για τη Ζήμενς; Αν ναι, τότε φταίνε... Γερμανοί! Ακούσατε τους Καμπαλλέρος του ΛΑΟΣ να θέλουν να διώξουν τους Γερμανούς; Εδώ οι πολιτικοί τους πρόγονοι δεν θέλαν να διώξουν τους Γερμανούς στην Κατοχή, τώρα θα το πουν;

Φταίνε οι ξένοι για τα ομόλογα; Αν ναι, τότε φταίνε κάποια "ξένα κέντρα" που σίγουρα δεν είναι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Μάλλον κατά Γουώλ Στρητ το κόβω... Ακούσατε ποτέ κανέναν από δαύτους να λέει "Έξω οι Αμερικάνοι"; Εδώ δεν το έλεγαν όταν την Αττική με τις βάσεις τους, την είχαν κάνει μπάχαλο!

Φταίνε οι ξένοι για το καρτέλ του γάλακτος; Ίσως, αλλά αναφέρομαι στις ολλανδικές αγελάδες! Διώξτε τες κι αυτές!

Φταίνε οι ξένοι για το Βατοπέδιο; Αν βέβαια σκεφτεί κανείς ότι τα λεφτά πήγαν σε κυπριακές οφφ-σορ, τότε μάλλον πρέπει να τα βάλουμε με τους Κύπριους! Διώξτε τους κι αυτούς! Να γυρίσουν πίσω στην Κερύνια, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου (να λυθεί έτσι και το Κυπριακό- μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια)!

Φταίνε οι ξένοι για τη νεολαία μας που παίρνει πτυχία χωρίς επαγγελματικό αντίκρυσμα; Φταίνε βέβαια! Γιατί πολλά παιδιά φέρνουν πτυχία... εξωτερικού! Διώξτε λοιπόν τους άγγλους, τους γάλλους, τους γερμανούς, τους ιταλούς, τους αμερικανούς, κλπ που σπουδάζουν στις χώρες τους τα παιδιά μας και γεμίζουν τον τόπο με πτυχία που τη μόνη επαγγελματική ενασχόληση που εξασφαλίζουν είναι αυτή του κορνιζά που τα περνάει σε κάδρο! Δε νομίζω όλοι αυτοί οι ρακένδυτοι που αποβιβάζονται στα ερημονήσια να θέλουν να κάνουν τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους μαθηματικούς, τους χημικούς, τους τοπογράφους, τους φιλολόγους κλπ στην Ελλάδα!

Φταίνε οι ξένοι για τη γενιά των 700 ευρώ και την ανεργία; "Μα ρίχνουν τα μεροκάματα και φέρνουν ανεργία στους έλληνες" θα μου πείτε... Δηλαδή, όσο δε ζούσαν στην Ελλάδα ξένοι, τα μεροκάματα ήταν ψηλά ή δεν υπήρχε ανεργία; Αν μου πείτε "όχι" πραγματικά θα νοιώσω ότι σε αυτή τη χώρα το Αλτζχάιμερ θερίζει! Αλλά ας δεχτώ -προς στιγμήν- ότι υπάρχει ανταγωνισμός με τους ντόπιους εργάτες. Είπα παραπάνω ότι οι ξένοι σχεδόν ποτέ δεν εργάζονται ως επιστήμονες, μηχανικοί κλπ στην Ελλάδα! Γιατί λοιπόν κι οι έλληνες επιστήμονες παραμένουν άνεργοι ή κακοπληρωμένοι; Επιπλέον, το θέμα της μετανάστευσης στο θέμα των εργατών το πιάνουν όλοι πολύ επιδερμικά και όπως τους βολεύει:

Ένας μετανάστης πρέπει να έχει δικαιώματα και από αυτά να απορρέουν και υποχρεώσεις. Στην Ελλάδα όμως, φροντίζουμε να μην έχει δικαιώματα κι έτσι δεν απορρέουν και υποχρεώσεις! Ο μετανάστης στην Ελλάδα συχνά ζει και εργάζεται σε ημιπαράνομες συνθήκες. Οπότε τότε είναι το ιδανικό θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, αφού οι τελευταίοι μπορούν να τον εκβιάζουν, να τον κακοπληρώνουν και φυσικά να μην τον έχουν ασφαλισμένο. Ένα τέτοιο άτομο, είναι για την εργοδοσία, ιδανικό ως εργαζόμενος, αφού είναι κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο και με ωράριο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της. Φυσικά για αυτό πλεονεκτεί έναντι του έλληνα συναδέλφου του που αξιώνει καλλύτερες αμοιβές και ασφάλιση. Αλλά για αυτό φταίει το ελληνικό σύστημα κι όχι οι ξένοι. Φταίνει τα αφεντικά, κι όχι οι μετανάστες! Ας τους αναγνωρίσει το κράτος το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται νόμιμα, ώστε να εξισωθούν οι αμοιβές τους και επιτευχθεί την ασφάλισή τους, κι έτσι και το κράτος θα εξασφαλίσει φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και οι έλληνες εργάτες θα μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις με τους ξένους συναδέλφους τους δουλειά. Αλλά βλέπετε, αυτό δε συμφέρει την πλουτοκρατία που θέλει και την εκμετάλλευση της φθηνής εργατικής δύναμης και την αντιπαλότητα μεταξύ της εργατικής τάξης, ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους.

Αυτού του "Διαίρει και βασίλευε" ευαγγελιστές είναι οι φασίστες του ΛΑΟΣ που θέλουν να επιβάλλουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των ντόπιων και ξένων εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο την κερδοσκοπία των εργοδοτών. Η ρητορική του ΛΑΟΣ συχνά συγχέει το αίτιο με το αποτέλεσμα. Έτσι, ενώ ένα αίτιο της ντόπιας ανεργίας σε ανειδίκευτους κυρίως εργάτες είναι η ασυδοσία των εργοδοτών που προτιμούν ανασφάλιστους κακοπληρωμένους μετανάστες, το ΛΑΟΣ ισχυρίζεται ότι φταίνε οι μετανάστες. Το ίδιο κάνει σε σχέση με τον ίδιο το λόγο της μετανάστευσης. Ενώ ο λόγος που μεταναστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οι εγκληματικές παρεμβάσεις της δύσης στις χώρες τους (οι πιο πολλοί μετανάστες είναι Αφγανοί, Ιρακινοί και Σομαλοί, δηλαδή άνθρωποι που η Δύση έχει δημιουργήσει συνθήκες κόλασης με την στρατιωτική της παρουσία), το ΛΑΟΣ μας λέει ότι προσπαθούν να αποκομίσουν τον πλούτο από την ανάπτυξη της Δύσης. Μιας ανάπτυξης που εν πολλοίς έγινε στις πλάτες τους, με την κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους από τη Δύση!

Αρκετά λοιπόν με την ξενοφοβία! Μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε μια χούφτα καιροσκόπους και ρατσιστές να μας αποπροσανατολίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου