Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Αμερικανικά βιβλία υπέρ του... Στάλιν!

Στην εποχή που τα ελληνόπουλα στα σχολεία διδάσκονται τη ναζιστικής προέλευσης προπαγάνδα κατά της πολιτικής του Ιωσήφ Β. Στάλιν (και κατ' επέκτασιν, κατά της ΕΣΣΔ και του Κομμουνισμού), ας θυμηθούμε ότι ο Αμερικανός πρέσβυς στην ΕΣΣΔ κατά την εποχή του Στάλιν, Τζόζεφ Ε. Ντέιβις, στο βιβλίο του "Αποστολή στη Μόσχα" (που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου), δέχονταν την ορθότητα των επιλογών του Στάλιν, πχ στο θέμα των Δικών. Για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά στο αγγλόφωνο αυτό βιβλίο (Mission to Moscow), υπάρχει μια δωρεάν προεπισκόπιση online. Αν κάποιος θέλει να το διαβάσει ολόκληρο, μπορεί να το παραγγείλει online από το Book Depository όπου πωλείται φτηνά και μάλιστα σε ευρώ, και διανέμεται χωρίς ταχυδρομικά τέλη και στην Ελλάδα.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια περίοδο, το βιβλίο έγινε και αμερικανική ταινεία, από τη Warner Bros, στο trailer της οποίας, εμφανίζεται ο ίδιος ο πρέσβυς να καταθέτει ότι όσα αναφέρονται στην ταινεία είναι πράγματα που είδε και τα έζησε ο ίδιος. H ταινεία λίγον καιρό μετά έπεσε θύμα του Μακαρθισμού, και δε σεναριογράφος της μπήκε στη μαύρη λίστα ενώ ο Warner αναγκάστηκε να ισχυριστεί στην Μακαρθική επιτροπή ότι η ταινεία ήταν ταινεία σκοπιμότητας (για να τονώσει την αμερικανοσοβιετική συμμαχία κατά τον πόλεμο εναντίον των ναζί) κι όχι για να μείνει στην ιστορία. Τώρα βέβαια γιατί μπήκε στη μαύρη λίστα ο σεναριογράφος που απλά μετέφερε πειστά αυτό που έγραψε ένας κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης και δη ο καθ' ύλιν αρμόδιος, δεν το ξέρω (είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μακάρθυ κάτι παραπάνω θα ήξερε). O Αμερικανός πρέσβυς πάντως τιμήθηκε με βραβείο Λένιν. Για όποιον ενδιαφέρεται, η ταινεία πωλείται online σε μορφή DVD από το Roberts Videos.

Ένα παρόμοιο αμερικανικό βιβλίο, της ίδιας περιόδου, είναι "Η Μεγάλη Συνωμοσία. Ο Μυστικός Πόλεμος κατά της Σοβιετικής Ρωσσίας", των Σάγερς και Καν, το οποίο μάλιστα προλογίζει ο τότε Γερουσιαστής της Φλόριδας Κλωντ Πέππερ. Στην προεπισκόπηση online υπάρχει ο πρόλογος του Γερουσιαστού, στον οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Η συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών των αντισοβιετικών δολοπλοκιών που τόσο ζωντανά παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Για αυτό το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί και να μελετηθεί από όλους όσους εδημονούν να δουν να εδραιωθεί διαρκής ειρήνη στον κόσμο. Απαιτείται αυτό το έργο να αναγνωστεί από κάθε Αμερικάνο και Βρεταννό πολιτικό και για αυτό το λόγο απαιτείται η ανάγνωσή του από κάθε πολίτη των δύο χωρών".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν όλο το αγγλόφωνο βιβλίο "The Great Conspiracy. The Secret War Against Soviet Russia", δωρεάν online.

3 σχόλια:

Στέφανος Φωτεινός είπε...

Ο Στάλιν αυτός ο μεγάλος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης τηρουμένων των αναλογιών θα πρέπει να συγκριθεί με τους αντίστοιχους ηγέτες της εποχής του και τα αποτελέσματα που εφερε η διακυβέρνηση στους πολίτες της πατρίδας του και την γενικώτερη του παρέμβαση στο ιστορικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας.
Ετσι εχουμε κατά την διακυβέρνησητου Στάλιν 1923-1953
1) Στερέωσε την σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμησε τον σοσιαλισμό στην χώρα του, κόντρα σε όλες τις ανόητες θεωρείες ότι κάτι τετειό δεν μπορεί να πραγματοποιηθε,ί μετατρεπωντας της Ρωσία ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ περιφερειακή δύναμη ΣΕ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΎΝΑΜΗ με παγκόσμια ακτινοβολία στην ανθρωπότητα.
2) Ελυσε το επισιστικό πρόβλημα, της Ρωσίας με την πετυχημένη μεταρύθμιση της υπαθρου δημιουργώντας τα κολχόζ και τα σοβχός (ιδιωτικούς και κρατικούς συνεταιρισμούς) καταργώντας τα τσιφλίκια που εκμεταλεύονταν εκατομμύρια αγροτών σαν δουλοποίκους.
3) Το1931-1938 με την εκβιομηχάνηση-Ενεργειακά έργα-‘εργα οδοποίιοας, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Σοβιετικής Ενωσης ήταν 16% ετησίως πολύ πάνω από τα δυτικά κράτη, μετατρεποντα τον σοσιαλισμό στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΙΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ αντίθετα με τα καπιταλιστικά κράτη που τα κατέπνιγαν τα τραγικά αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης 1929-1931 που προκάλεσε ανθρωπιστική καταστροφή με δεκαδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον δυτικό κόσμο κατί βέβαια που καμια από τις κιτρινες φυλλάδες της παγκοσμιοποίησης ( από δεξιούς αναθεώρητές έως και ακροδεξιούς δεν τολμά να το γράψει) .
4) Με τη μεγαλοφυή συμφωνία Ριμπέρετ-Μολότωφ εστρεψε την Ναζιστική Γερμανία κατά της Δύσης και πήρε σημαντικό χρόνο για να προετημάσει την άμυνα της Σοβιετικής Ενωσης.
5) Σήκωσε το κύριο βάρος στον αγώνα κατά του φασισμού όπου μετά την μεγάλη νίκη στο Σταλιγκραντ έγυρε ολοκληρωτικά η πλάστιγκα υπερ των συμμάχων (Σοβιετική Ένωση, Αγγλία, ΗΠΑ) αποτρέποντας τον εκφασισμό της ανθρωπότητας,
6) Διαπραγματεύτηκε με τον πιο επωφελή τρόπο στην Γιαλτα για τον Σοσιαλισμό όπου αυξησε την σφαίρα επιρροής του σοσιαλισμού σε όλη την ανατολική Ευρώπη , και συνέβάλε και στην νίκη των Κινέζων Κομμουνιστών του Μαο Τσε Ντουγκ, καθώς στήριξε την λαική δημοκρατία του Βιετνάμ και την Λ.Δ. της Κορέας.
7) Ήταν πρότυπο ηθίκης και ακεραιότητας, και δεν δέχθηκε να ανταλάξει τον γιό του που ήταν αιχμάλωτός στους Γερμάνους με Γερμανό στρατηγό απαντώντας «ότι εχώ ανταλλάζω στρατιώτη με στρατιώτη, και όλοι οι ρώσοι στρατιώτες είναι παιδιά μου και δεν μπορώ να κάνω εξαιρέσεις», αυτό το ήθος μόνο με τους αρχαίους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μπορεί να συγκριθεί. Σε αντιθεση με τους αστούς πολιτικούς που είναι εκφυλισμένοι με το ρουσφλετι την φαυλότητα και το χρήμα,
Έτσι ο λαος της Σοβιετικής Ένωσης τον αγάπησε σαν πατέρα του γιατί τους έκανε αφέντες στον τόπο τους οικοδομώντας ενα κοινωνικό συστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλευτές δίνοντας περηφάνια και αξιόπρεπεια στους Σοβιετικούς πολίτες .
Ακόμα καλλιεργησε στον Σοβιετικό λαό τις μεγάλες αρετές της αλληλεγγύης ,αυτοθυσίας, αγωνιστικόιτητας ,άμιλλας και δικαιοσύνης για το γενικό καλό, προσό που οι αρχαίοι Έλληνες το ονομάζουν ΑΡΕΤΗ.

Στέφανος Φωτεινός είπε...

Οι εχθροί του σοσιαλισμού λένε πολλά χόντρα ψέμματα για ανθρωπιστική καταστροφή κατα την αγοτική μεταρύθμιση στην τσιφλικαδοκρατούμενη Ουκρανία το 1932. Η Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ρωσία είχε γίνει από την αντεπαναστατική επεμβαση 14 κρατων στην Ρωσία 1918-1920 μεταξύ αυτών και του Ελευθέριου Βενιζέλου που προσπάθησε να χρησιμοποίησει τους Ελληνικής καταγωγής Ρώσους με αποτέλεσμά να τους εκθέσει σε κίνδυνο.
Στον σοσιαλισμό δεν μπορεί να γίνει καμιά ανθρωπιστική καταστροφή γιατί υπάρχει η οργάνωση ωστε να διοχετευτεί η τροφή σε όλο τον κόσμο ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ καθημερινα ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ από πολέμους, φτώχεια, ανεργία εγκληματικότητα, ναρκωτικά κ.λ.π .Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορεί να μιλάνε για σκοινί.
Καποτε πρεπει να σταματήσει αυτή η λασπολόγια που καθοδηγείται από τις πιο σκοτεινές δινάμεις του συστήματος ( Τραπεζίτες , βιομήχανους, λάτρες της μπουρζουαζίας, διαπλεκόμενους, εργολάβους, φασίστες κ.λ.π ) ¨ομάδες που παρασιτούν από την ανθρώπινη εκμετάλευσή. Διότι όλοι αυτοί θέλουν τους ανθρώπους χωρίς ελπίδα, φοβισμένους και υποταγμένους σε αυταρχικούς ηγέτες και οικονομικά λόμπυ . Γιατί φοβούνται μην δημιουργηθούν και άλλοι έντιμοι ηγέτες όπως ο Στάλιν και επνεύσουν τους λαούς και κυριαρχίσει ο σοσιαλισμός που είναι το τελειότερο και ποιό ανθρωπιστικό παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παρέχει στους ανθρώπους μια ζωή χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου από ανθρωπο, σύστημα που εξασφαλίζει στην ανθρωπότητα ζωή με ασφάλεια, αξιοπρεπεια, ειρήνη και ευτυχία χώρίς βάσανα και άγχός για το αύριο .
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ δηλαδή είναι στο σύστημα που μπορεί ό ανθρωπός να ανέβει ποιοτικά και εξελικτικά σε ανώτερα επίπεδα.
Ο Τσόρτσιλ, μεγάλος πολέμιος του κομμουνισμού, μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν, είπε:
«Μεγάλη ευτυχία για τη Ρωσία (σ.σ. ΕΣΣΔ) ήταν, ότι στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών, την καθοδήγησε, ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολυμορφωμένος, στα έργα του αντηχούσε πάντα η εκτελεστική δύναμη. Η δύναμη αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αναδείχτηκε σε ανεπανάληπτο ηγέτη μεταξύ των καθοδηγητών εκείνων των καιρών.
Κατείχε βαθιά συνετή σοφία, ήταν ανυπέρβλητα μάστορας και κατάφερνε να βρίσκει στις δύσκολες στιγμές διέξοδο, από την πιο αδιέξοδη κατάσταση. Στις πιο τραγικές στιγμές και σε στιγμές θριάμβου ήταν όμοια συγκρατημένος και ποτέ δεν παρασυρόταν από τις συγκινήσεις. Ηταν άνθρωπος που συνέτριβε τον εχθρό του, με τα χέρια των εχθρών του. Μάλιστα, ανάγκασε και εμάς που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές να πολεμήσουμε ενάντια των ιμπεριαλιστών.
Παρέλαβε μια Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε εξοπλισμένη με ατομικά όπλα. Ο,τι και να λέμε γι αυτόν τέτοιους άνδρες η ιστορία και οι λαοί δεν πρέπει να τους λησμονούν»
Τον αν οι επιγόνοι του (Κρουτσώφ, Μπρεσνιέφ, Γκομπαρτώφ κ.α) φανηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν εκαναν τις απαραίτητες μεταρυθμίσεις , ώστε να εκσυχρονίσουν σοσιαλιστικό σύστημα κάνοντας το ακόμα πιο δημοκρατικό και ποιό πκουραλιστικό σε όλους τους τομείς, για να γινονταν ακόμα ποιό ελκυστικό για να κυριαργήσει παγκοσμίως, είναι ενα άλλο θέμα και έχει σχέση με την διαδίκασία ξεπουλήματος του σοσιαλισμού που άρχισε από το 1956 από τον Νικήτα Κρουτσώφ με απότελεσμα βαθμιαία οι καιροσκόποι να εκφυλισουν τον σοσιαλισμό.
Αλλά είναι ανέκδοτο την ανικανότητα και την σκοπιμότητα τους, να την φορτώνουν στον Στάλιν.
Τιμή και δόξα σε ενα μεγάλο ηγέτη που είναι παγκόσμιο σύμβολο όλων των καταπιεσμένων.Στέφανος Φωτεινός είπε...

Αντισταλινισμός μια βλακοτροφή για τα πρόβατα που τα αρμέγει και τα «σφάζε»ι ο καλός ποιμένας( σύστημα). προσοχή δεν πρέπει ποτέ να φύγουν από το μαντρί ούτε να μοιάσουν με τις ατίθασες κατσίκες , αλλά θα πρέπει να παραμένουν σταθερά στο μαντρί και να τα βάλουν με τον κάθε «κακό» Στάλιν που πριν 98 χρόνια κατάφερε να τα βγάλει από το μαντρί των τσάρων και κατήργησε τους τσοπάνους και τα μαντρόσκυλα και έβαλε τα πρόβατα να αυτοδιοικηθούν , αλλά φαίνεται ότι είναι θέμα παιδείας και σε κάποιους το τραβάει ο οργανισμός τους να θέλουν να είναι πάντα πρόβατα και να αναζητούν τον τσοπάνο που τα αρμέγει και θα τα εξουσιάζει και αυτά του υποκλίνονται αντίθετα τα βάζουν με όσους έχουν πετύχει να πάψουν να είναι πρόβατα
. Διάβασε τον Μύθο του Πλάτωνα για το Σπήλαιο( στο έβδομο βιβλίο της πολιτείας) εκεί θα καταλάβεις τα πάντα

Δημοσίευση σχολίου